Kivégeztek egy elítéltet az Egyesült Államokban

Téma: 

Kivégeztek egy 39 éves fekete férfit helyi idő szerint kedd este az egyesült államokbeli Oklahoma államban a benyújtott kegyelmi kérvény ellenére - közölték a helyi büntetés-végrehajtási hatóságok.Brian Davisen, aki tíz évet töltött a siralomházban, méreginjekcióval hajtották végre a halálos ítéletet - jelentette be Jerry Massie szóvivő. A férfit azért ítélték el, mert 2001. november 4-én ittas állapotban megerőszakolta és megölte barátnőjének 52 éves anyját.

Mary Fallin, a szövetségi állam kormányzója úgy döntött, hogy nem fogadja el a kegyelmi kérvények oklahomai irodájának ajánlását, miszerint az elítélt büntetését változtassák életfogytiglani börtönre.

Ez volt idén a tizenhetedik kivégzés az Egyesült Államokban és a harmadik Oklahoma államban a halálos ítéletek tájékoztató irodájának közlése szerint. Az országban 1337 halálos ítéletet hajtottak végre e büntetésfajta 1976-os visszaállítása óta, köztük 105-öt Oklahomában, amely az Egyesült Államok harmadik tagállama e tekintetben Texas és Virginia után.

Kapcsolódó cikkeink

Egyedülálló és példaértékű kezdeményezés, hogy a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület „TOMI” csoportja „Egy jó csapattal, együtt a legjobbakkal” szlogennel, jutalom sportkirándulást szervezett Budapestre azzal a céllal, hogy a gyerekek sportági ismeretanyaga,...

MTI Fotó Máthé Zoltán

"A magyar hős különös fajta. Mifelénk nem azokat hívják hősöknek, akik másokat leigáznak, hanem azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy kezükbe vegyék saját országuk irányítását" - jelentette ki Orbán Viktor a rendőr tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén.

Jeruzsálem – Iszmáil Haníje, a radikális iszlamista Hamász szervezet Gázában élő politikai vezetője hadüzenetnek nevezte csütörtökön Donald Trump amerikai elnök döntését, miszerint az Egyesült Államok immár Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, ezért Haníje...

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma