KKM: nem lesz állandó határvédelmi infrastruktúra a magyar-szlovén határon

Téma: 

A külgazdasági és külügyminiszter telefonon konzultált szlovén kollégájával, Karl Erjaveccel, és tájékoztatta, hogy Magyarország nem épít állandó jellegű határvédelmi infrastruktúrát a magyar-szlovén határon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-vel.

    Mint írták, Szijjártó Péter arról beszélt szlovén kollégájával, hogy a két ország belügyminiszterei előzetesen konzultáltak a szükséges lépésekről abban az esetben, ha a bevándorlókat Horvátország Szlovénia felé szállítja tovább. Ennek jegyében zajlanak előkészítő földmunkálatok a magyar-szlovén határon. 

http://www.atv.hu/    Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország nem fog állandó jellegű határvédelmi infrastruktúrát építeni a magyar-szlovén határon. 

    Ha a fejlemények indokolják, hogy átmeneti, ideiglenes, fizikai határvédelemre lesz szükség, akkor annak létesítése kizárólag a szlovén féllel való előzetes egyeztetést követően kezdődhet meg - áll a tárca közleményében.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Baranyi Ildikó

Farkas Imre RMDSZ-es politikus lesz a bánsági nagyváros egyik vezetője, erről szerdán állapodott meg a szövetség és a Nemzeti Liberális Párt. 27 éve nem fordult elő, hogy magyar nemzetiségű vezetője lett volna a több mint 300 ezres nagyvárosnak.

...
MTI Fotó

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács ülésén szavazták meg a rendezvényt, amelyhez már több étterem is csatlakozott. Február 27-től március 5-ig fog tartani a rendezvény, óriási kedvezmények várják majd az érdeklődőket.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Októbertől egy éven át magyar katona, Korom Ferenc dandártábornok, a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke lesz a koszovói NATO-misszió (KFOR) parancsnokhelyettese - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara