Magyarokat tartóztattak le Marseille-ben

Téma: 

Több embert őrizetbe vettek, illetve a konzulátus közlése szerint letartóztattak Marseille-ben a szombati Magyarország-Izland meccs után. Több drukker autóját feltörték a francia városban, és olyan magyarok is voltak, akiket kórházba kellett vinni.

A magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzésének napján sok telefonos megkeresés futott be a marseille-i konzuli irodához és a mobil konzuli egységhez. A szombat esti mérkőzés előtt legtöbben a parkolással és a belépőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról érdeklődtek – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Több magyar drukker autóját feltörték

Mint írták, a meccs után többen jelezték, hogy a P+R parkolóban autójukat feltörték, onnan kisebb értékeket – telefont, GPS-t – eltulajdonítottak. A konzul ezekben az esetekben segített tolmácsolni a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez.

Alkohol, petárda, maszk, verekedés

A vezető konzul folyamatosan kapcsolatban áll a francia prefektúra válságstábjával, így kaptak információt arról, hogy két embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, négy embert pedig letartóztattak pirotechnikai eszközök és maszk birtoklása, garázdaság és a stadionban történt verekedés miatt.

Ne maradjanak iratok a kocsiban és a lakásban!

A konzuli szolgálat ismételten felhívja a szurkolók figyelmét arra, hogy ne hagyjanak okmányokat, értéktárgyakat a lakásokban, autókban.

Szombaton Marseille-ben a magyar válogatott 1:1-es döntetlent játszott Izland ellen, a stadionban mintegy 20-25 ezer magyar szurkoló buzdította a csapatot.

A marseille-i rendőrség hat őrizetbe vett magyarról ír

A dél-franciaországi nagyváros rendőrsége vasárnap azt közölte, hat magyar szurkolót vettek őrizetbe a mérkőzés alatt a marseille-i stadionban történt incidensek miatt.

A hatóság indoklása szerint az őrizetbe vett magyarok a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, valamint a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón.

Készültek a francia rendőrök

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket (CRS) a stadionba, hogy visszatartsa és felügyelje a magyar tribünön összeszorult tömeget.

Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök gyors közbelépését követően a rend gyorsan helyreállt.

UEFA-vizsgálat

Az UEFA már korábban közölte, hogy vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. A szervezet fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben.

Marseille-ben a héten 12 embert ítéltek börtönbüntetésre a június 11-i Oroszország-Anglia mérkőzés utáni utcai rendbontások miatt és húsz orosz szurkolót kitiltottak Franciaországból.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Guillaume Horcajuelo

Szombat délután is voltak rendbontások Marseille-ben, ahol este az angol és az orosz labdarúgó-válogatott játszik Európa-bajnoki mérkőzést.

EPA

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint 15 200-ra emelkedett a magyar jegytulajdonosok száma a válogatott szombati, Izland elleni Eb-csoportmeccsére.

MTI/EPApool/Christophe Ena

Hat magyar és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni kedden a hurrikán sújtotta Szent Márton-szigetről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dunaharasztiban.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma