Meghalt Tony Sheridan

Téma: 

Február 16-án, 72 éves korában meghalt Tony Sheridan - adta hírül a Lángoló Gitárok blog. A zenész leginkább arról volt híres, hogy a Beatles őt kísérve rögzítette első két stúdiófelvételét, a My Bonnie és a The Saints című dalokat 1961-ben, igaz akkor még Tony Sheridan and The Beat Brothers néven. Sharidan akkor találkozott a Beatles tagjaival, amikor a hatvanas évek legelején Lennonék Hamburgban munkát kerestek, és kaptak is, mint Sharidan kísérőzenekara.

Később annyira összebarátkoztak, hogy nem csak a Beatles állt be a gitáros-énekes mögé, hanem ő is gyakran fellépett Lennonék saját műsorában. Sharidan a Beatles sikere után is maradt a szólópályán, leginkább Németországban ért el sikereket. 1967-re annyira kiábrándult a Beatles hozta hírnévből, hogy elment Vietnámba a szövetséges csapatokat szórakoztatni, ahol egy támadás után elterjedt, hogy meghalt. Németországba visszatérve továbbra is zenélt, illetve rádióműsort vezetett. Még a kétezres évek elején is adott ki nagylemezt, tulajdonképpen haláláig aktív maradt. Hamburg melletti otthonában hunyt el szombaton.

Kapcsolódó cikkeink

Meghalt a magyar díva - 101 éves korában meghalt Eggerth Márta

New Yorkhoz közeli otthonában 101 éves korában meghalt Eggerth Márta magyar származású koloratúrszoprán énekesnő, színésznő.

Lezuhant egy ultrakönnyű sportrepülőgép csütörtökön eddig tisztázatlan körülmények között a Fejér megyei Úrhida közelében, a két utas közül az egyik meghalt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

MTI/EPA/Andrew Cowie

Hatvankilenc éves korában elhunyt Alan Rickman világhírű brit színész, halálhírét ügynöke jelentette be csütörtökön.

Meghalt Komár László énekes szerda hajnalban - olvasható a hvg.hu portálon, illetve a Blikk online kiadásában.

A lap szerint a 67 éves énekes súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, de betegségét titokban tartotta.

MTI

2020. július 15., szerda, Henrik,Roland