Megindító búcsút vettek az utolsó mentőkutyától

Téma: 

Könnyes búcsút vettek a texasi tűzoltók a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásban résztvevő utolsókén elpusztult mentőkutyától, Bretagne-tól. A hősies kutyust a New York-i terror utáni években több hurrikán sújtotta területen is bevetették.

Egymás mellett, sorban búcsúztak el a texasi tűzoltók a 2001-es amerikai terrortámadás utolsóként kimúlt mentőkutyájától egy állatorvosi rendelő előtt – írta a Russia Today.

A 17 éves kutya veseelégtelenségben szenvedett – a tűzoltók jól tudták, hogy utolsó lépéseit teszi meg a rendelő felé.

hirado.hu, Instagram

Tíz napig segített az ikertornyoknál

Bretagne kétéves korában kezdett a FEMA-nál, és egy rövid kiképzés után nem sokkal a 2001-es terrortámadás romjai között találta magát. Tíz napig kutatott szüntelenül a New York-i ikertornyok között, majd miután minden menthető embert elszállítottak, a maradványok kiásásában is segédkezett.

Mindenhol ott volt, ahol segíteni kellett

A golden retriver állítólag ösztönösen ráérzett, hogy a kaotikus helyzetben mikor kell kutatnia, és mikor kell odabújnia a terrortámadáshoz kiérkező megrendült tűzoldókhoz. Ahhoz képest, hogy előtte még sosem volt éles bevetésen, rendkívüli lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot – szerepel a kutyáról közleményben is.

A kutya hősies szolgálata után a hurrikán sújtotta területeken mentette meg számos ember életét.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirado.hu, Instagram

Kapcsolódó cikkeink

KDF-TV

Őrizetbe vettek négy iszlamistát Dortmundban a berlini merénylettel kapcsolatban.

Önjáró tüzérségi löveg – képünk illusztráció (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Kétszer is tüzérségi lövedékkel vették célba szerdán a damaszkuszi orosz nagykövetséget - jelentette be az orosz külügyminisztérium, amely áldozatokról nem adott hírt.

Több mint ötezren vettek részt az iszapfoci-vb-n

Női és férfi iszapfoci-világbajnokságot rendeztek Finnországban; több mint ötezren vettek részt az eseményen.

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban, az előállítottak állítólag rendszeres kapcsolatban voltak a támadás elkövetőjével - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

2021. március 3., szerda, Kornélia