Nagyon sok múlhat a bajor tartományi választásokon

Téma: 

Vízválasztó lesz Berlin politikájára a bajor választások eredménye az uniópártok eltérő migrációs politikája miatt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 műsorán vasárnap.

Hozzátette: a bajor miniszterelnök már bejelentette, hogy sokkal inkább a zöldekkel fogna össze, mint a szociáldemokratákkal. Ha ma lennének a választások a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) 31 százalékot kapna, 17-18 százalékot a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), 16 százalékon áll az Alternatíva Németországnak (AfD) és 15 százalékon a zöldek – mondta.
 

A CDU/CSU pártszövetség elvesztette bázisa egyharmadát, ez a 7-8 millió ember döntően az AFD-hez állt át – mondta. A Merkel-Sánchez találkozóról azt mondta, Merkel bizonyítani akarja, hogy ő vezeti az EU-t, és úgy vélte, hogy a látogatás kissé megerősítette Merkelt.

Forrás: MTI

 

Kapcsolódó cikkeink

Szombaton ismét nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Szombaton ismét nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Heller Ágnes: Nagyon rossz miniszterelnök volt Gyurcsány Ferenc

A most egy osztrák liberális lapnak nyilatkozó filozófus tagja annak az értelmiségi körnek, amelyik a Népszava korábbi információi szerint január elején rávette Bajnai Gordont, támogassa a közös ellenzéki lista ötletét.

2019. július 18., csütörtök, Frigyes