A NATO keleti tagállamainak biztonságpolitikájáról egyeztetnek Varsóban

Téma: 

A NATO keleti tagállamainak biztonságpolitikájáról egyeztetnek ma Varsóban a bukaresti kilencek államfői – közölte az M1 Híradója.

A találkozón Áder János köztársasági elnök is részt vesz. A V4-eket, a három balti államot, valamint Romániát és Bulgáriát tömörítő csoport lengyel kezdeményezésre jött létre 2014-ben.

MTI Fotó

A célja, hogy a NATO keleti tagállamai egységesen álljanak ki az erőteljesebb katonai jelenlét mellett. A mostani tanácskozáson az államfők emellett a térséget érintő katonai kihívásokról is tárgyalnak.

Forrás: M1, hirado.hu

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

EPA/MTI

A Magyarországon, Székesfehérváron létesítendő új NATO-parancsnokság úgy fogja növelni hazánk biztonságát, hogy közben nem jelent fenyegetést senkire nézve sem - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter a NATO védelmi minisztereinek brüsszeli központjában...

MTI/AP/Andreea Alexandru

A NATO-t aggasztja a határainál megnövekedett orosz katonai jelenlét, amit nem hagy válasz nélkül az észak-atlanti szervezet, ugyanakkor párbeszédre törekszik Oroszországgal, nem akar újabb hidegháborút - mondta Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szervezet főtitkára...

2019. szeptember 22., vasárnap, Móric