Nincs magyar sérült Barcelonában

Téma: 

Lövöldözés volt kedd délután Barcelona belvárosában, a turisták által kedvelt Las Ramblas sétálóutcában, két ember megsérült. Szabó Ferenc konzul az M1 aktuális csatornán közölte: nincs arra vonatkozó információ, hogy magyar sérültje lenne a lövöldözésnek.A barcelonai magyar konzul elmondta: az eddigi információk szerint egyetlen ember támadt rá két másikra a belváros egyik legfrekventáltabb részén. A helyi hatóságok kizárták, hogy terrorcselekmény állna a támadás hátterében - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy valószínűbbnek tartják: leszámolás történhetett.

EPA/Andreu DalmauA korábbi hírek szerint a támadó egy szálloda előtt nyitott tüzet két emberre. Egyikőjüket eltalálták a lövedékek, a másik ember üvegszilánkoktól sérült meg, amikor bemenekült a hotelbe. A lövöldöző elmenekült, a rendőrség lezárta a körzetet. Az incidens okát és az érintettek személyazonosságát vagy állampolgárságát nem tudják, illetve nem közölték.Forrás: MTI

Kép: EPA/Andreu Dalmau

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Roland Schlager

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe csütörtökön az ausztriai A4-es autópályán hagyott, 71 menekült holttestét rajtő teherautó ügyében.

MTI/EPA/Quique García

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón megerősítette, nincs magyar halálos áldozata a barcelonai terrortámadásnak.

MTI

Továbbra is egy olyan magyar állampolgárról tud a magyar külügyi tárca, aki megsérült a hétfői berlini merényletben. Az eddig azonosított halottak és súlyos sérültek között nincs magyar személy – mondta a külügy sajtófőnöke.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella