Nógrádi: Hogy lehet egy puccsot ennyire rosszul végrehajtani?

Téma: 

Felfoghatatlannak - mondja a szakértő -, hogy a rendőrség letartóztatja a katonákat, miközben a nehézfegyverzet a hadsereg kezében van.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint rendkívül furcsa az, hogy ha fellázad egy hadsereg, az nem tudja elérni a döntő ponton a döntő túlerőt.

MTI/AP/Ismail Coskun

Hogy lehet egy puccsot ennyire rosszul végrehajtani? – tette fel a kérdést, hozzáfűzve: nem véletlen, hogy a hadsereg nagy része nem állt a szervezkedők mellé.

Felfoghatatlannak nevezte Nógrádi György azt is, hogy a rendőrség letartóztatja a katonákat, miközben a nehézfegyverzet a hadsereg kezében van.

Egy kisebbség egy rosszul előkészített puccskísérlet kezdete után néhány órával elbukott – foglalta össze a szakértő.

Mint mondta, nyilvánvalóan meg kell keresni a felelősöket és kideríteni azt, hogy kerülhetett sor a szervezkedésre és a puccsisták kaptak-e támogatást belföldről vagy külföldről.

A NATO-tagságot azonban nem befolyásolhatják a történtek Nógrádi György szerint, hiszen a NATO déli szárnya Törökország nélkül nem tudna létezni.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI/AP/Ismail Coskun

Kapcsolódó cikkeink

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irányításával hajtották végre a demokratikusan megválasztott iráni miniszterelnök elleni 1953-as puccsot - ismerte el a titkosítás alól nemrég feloldott dokumentumaiban a CIA.

Nagy Sándor András Amerika-szakértő szerint még nem volt példa arra, hogy ennyire népszerűtlen jelöltek versengjenek az Egyesült Államok elnökségéért.

MTI/EPA/Carsten Koall

Vasárnap kezdődik a szövetségi parlamenti választás Németországban: reggel 8-tól este hatig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek.

MTI-fotó: Rosta Tibor

Nyolcezer gazda eshet el fejenként több száz eurónyi összegtől pusztán azért, mert a támogatási kérelmek beadásakor nem ikszeltek be egy kis ablakot.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma