Orosz hadihajók jelentek meg a La Manche csatornában

Téma: 

A Reuters brit hírügynökség a hírt kommentálva megjegyezte, nem szokatlan, hogy orosz hadihajók tartózkodnak a La Manche csatornában.

 
Az orosz Északi Flottához tartozó hadihajók léptek be kedden a La Manche csatornába, légvédelmi és tengeralattjáró-elhárító manővereket fognak végrehajtani az Atlanti-óceán északi részén - közölte az orosz védelmi minisztérium és a flotta szóvivője, Vagyim Szerga kedden.A Szeveromorszk parancsnoki hajón kívül egy tartályhajó és egy vontatóhajó vesz részt a gyakorlatokban - közölte a szóvivő.A Reuters brit hírügynökség a hírt kommentálva megjegyezte, nem szokatlan, hogy orosz hadihajók tartózkodnak a La Manche csatornában.
 
Tavaly novemberben a NATO cáfolt egy orosz sajtójelentést, amely szerint egy orosz hajóraj hadgyakorlatot tartott az Angliát és Franciaországot elválasztó tengerszorosban.Márciusban Oroszország összes katonai körzetében nagyszabású hadgyakorlatokba kezdtek, amelyek keretében délen a Krímben és az Észak-Kaukázusban, északon az Északi-tengeren, nyugaton a Balti-tengeren hajtottak végre többségükben légvédelmi és tüzérségi gyakorlatokat.A balti államok határainak közelében idén eddig 24 alkalommal azonosítottak orosz katonai légi járműveket a NATO sugárhajtású repülőgépei.Március közepén Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára a hadrafoghatóság "váratlan ellenőrzése" keretében teljes készültségbe helyezték az orosz Északi Flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a légideszant egyes alakulatait.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

 Nem sértették meg egyetlen ország légterét sem, így nem jelentettek veszélyt a La Manche csatorna felett elrepülő orosz hadászati vadászbombázók - közölte Oroszország nagy-britanniai nagykövete, miután bekérették a londoni külügyminisztériumba.

Illusztráció. (MTI/AP/Olasz haditengerészet)

A Nagy-Britanniát Franciaországtól elválasztó La Manche-csatornából mentettek ki 19 migránst, akik felfújható csónakkal próbálták elérni a brit partokat.

KMKSZ

„Állítsuk meg a szeparatistákat” felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

EPA

Angela Merkel német kancellár lehetséges közelgő távozásáról jelentek meg találgatások a német sajtóban hétfőn, miután pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke rendkívüli vezetőségi ülést hívott össze június elejére.

2021. március 3., szerda, Kornélia