Óva intik a hétvégi vereckei látogatástól a magyarokat

Téma: 

Magyarország ungvári főkonzulátusa a honlapján arra kéri a Kárpátaljára látogató magyarországi turistákat, hogy október 28-án, vasárnap tartózkodjanak a Vereckei-hágónál lévő magyar honfoglalási emlékmű felkeresésétől, mert a térségben ukrán nacionalisták tartanak megemlékezést.

A külképviselet közlése szerint az illetékes ukrán hatóságok arról tájékoztatták, hogy a Kárpáti Szics elnevezésű ukrán nacionalista szervezet október 28-án a Vereckei-hágónál felállított „szics hősi temetőnél” megemlékezést tart. Ezért a térségbe érkező külföldi rendszámú turistabuszokat – a hasonló esetekben követett korábbi gyakorlatnak megfelelően – ideiglenesen feltartóztatják.
 
MTI Fotó
 

A főkonzulátus ezért arra kéri a magyarországi turistákat, hogy ezen idő alatt tartózkodjanak a Vereckei-hágónál lévő magyar honfoglalási emlékmű meglátogatásától.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Elítélték a vereckei emlékmű meggyalázását

Közös nyilatkozatban ítélte el a Vereckei-hágón álló magyar honfoglalási emlékmű napokban történ meggyalázását a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT), felszólítva az ukrán hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent az emlékmű elleni...

MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Több embert őrizetbe vettek, illetve a konzulátus közlése szerint letartóztattak Marseille-ben a szombati Magyarország-Izland meccs után. Több drukker autóját feltörték a francia városban, és olyan magyarok is voltak, akiket kórházba kellett vinni....

MTI/EPApool/Christophe Ena

Hat magyar és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni kedden a hurrikán sújtotta Szent Márton-szigetről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dunaharasztiban.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma