Rajtol a vitorlázás forma-1-e - Kezdődik a 34. Amerika Kupa

Téma: 

Az Amerika Kupa a nemzetközi professzionális vitorlázás csúcsa, ahol a legtapasztaltabb kapitányok és a legjobb legénységek gyűlnek össze, hogy egy olyan környezetben versenyezzenek, ahol nagy a nyomás, állandóak a drámai események és óriási az izgalom. A versenyt néhány évente rendezik meg a címvédő otthonában, és az évek során egy igazi nemzetközi sporteseménnyé és látványossággá fejlődött, amelyet világszerte több millió szurkoló követ figyelemmel.

Az Amerika Kupa a modern sport legrégebbi kupája. Az Amerika Kupát kilencszer rendezték meg azt megelőzően, hogy Coubertin báró 1896-ban megszervezte a modern idők első Olimpiai Játékait. Az általános tévhit ellenére az esemény nem a nemzet nevét viseli, hanem egy forradalmian új vitorlás, az ’America’ nevét, amely 1851-ben részt vett Nagy-Britanniában egy vitorlásversenyen.

http://www.americascup.com/

Kapcsolódó cikkeink

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája indul majd az élről a vasárnapi Forma-1-es Koreai Nagydíjon, mivel megnyerte a szombati időmérő edzést.

V. Avas Kupa vitorlázórepülő bajnokság

Július 7–15-ig rendezik az V. Avas Kupa vitorlázórepülő bajnokságot a miskolci repülőtéren. A viadalon három miskolci versenyző is indul a Borsod Megyei Repülő Klub színeiben.

A Forma I-es Magyar Nagydíj rendőrségi biztosítását végző Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tábora a mogyoródi Hungaroring mellett 2014-ben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán péntektől vasárnapig a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A rendezők törölték pénteken reggel a Forma-1 hét végi szezonnyitó versenyét, az Ausztrál Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt. Csupán néhány órával azelőtt döntöttek erről, hogy megkezdődött volna az első hivatalos edzés.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella