Rómával nehezebb lesz megállapodnia Berlinnek, mint Madriddal

Téma: 

Megnyíltak az első bajorországi nagy menekültközpontok: mostantól visszafordítják azokat a menekülteket a német határról, akik Spanyolországnál lépték át az uniós határt.

Persze, ez nem mindenkire érvényes, hiszen a kiskorúakat nem küldhetik vissza – jelentette a közmédia németországi tudósítója az Európai Idő szombati műsorában. Hozzátette, a spanyolokkal megkötött megállapodás mintájára Berlin az olaszokkal és a görögökkel is meg szeretne állapodni, azonban velük előreláthatólag nem lesz olyan könnyű megállapodnia a német kormánynak, mint Madriddal, ugyanis ők kemény feltételeket fognak várhatóan szabni.
 
EPA
 

Olaszország a jelenlegi helyzetében nehezen lesz rávehető erre, különösen amióta Merkel kormányának rendkívül sok fejfájást okoz az új római kormány, és még a koalíciós partnerénél keményebb migrációs politikát képviselő Seehofernek is igen kevés az az esélye, hogy bilaterális egyezményt kössön Rómával – hangzott el az Európai Időben, a Kossuth Rádión.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Az Európai Parlament bel- és igazságügyi bizottságának döntése után a miniszterek tanácsa is elfogadta azt az uniós bizottsági javaslatot, amely szerint az Európai Unió területére belépő vagy azt elhagyó minden uniós és harmadik országbeli állampolgár rendszerszerű...

MTI/EPA/Sven Hoppe

A török titkosszolgálatok figyelmeztették a német biztonsági szolgálatokat, hogy szilveszterkor terrorista merényletekre lehet számítani Münchenben, s ennek hatására ürítették ki és zárták le a bajor főváros két pályaudvarát - írta vasárnap a Hürriyet Daily News című...

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásra buzdít mindenkit, mert nyáron csökken a véradók száma - mondta az (OVSZ) főigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

MTI/AP/PA/Stefan Rousseau

Nagy-Britannia „többdimenziós”, egyre gyorsabb ütemben átalakuló és mind nehezebben felderíthető terrorveszéllyel kénytelen szembenézni – mondta kedden a brit elhárítás (MI5) vezetője.

2019. július 18., csütörtök, Frigyes