Sikeres volt az európai kiberbiztonsági gyakorlat

Téma: 

Sikeres volt az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség júniusi szimulációs gyakorlata, amelyben a szakembereknek egy Európára kiterjedő légiközlekedést érintő támadást kellett kezelniük – mondta Keleti Arthur kiberbiztonsági szakértő az M1 szombati műsorában.

Közölte: a gyakorlatban 22 ország 300 szervezete vett rész, és az eddigi összesítések szerint a védelmi rendszer jól működött.

EPA

Elmondta: a repülőterek informatikára épülő rendszerének meghekkelése valós veszély, ha pedig bekövetkezik, a problémákat úgy kell kezelni, hogy a lehető legkevesebbet érezzenek abból az utasok.

Minden ország rendelkezik kibervédelmi eszközökkel, a szimuláció arra szolgált, hogy kiderüljön, a tagállamok hogyan tudnak összedolgozni veszély esetén – fűzte hozzá Keleti Arthur.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megyei védelmi igazgatási gyakorlatra, valamint annak keretében a megyei járási mentőcsoportok rendszerbe állító gyakorlatára került sor november 21-én.

MTI Fotó

Sikeresnek értékelte a nemzeti konzultációt a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán kedden; Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy 1 millió 680 ezer ember mondott véleményt.

Sikeresen zárult augusztus utolsó péntekén az állatkertek éjszakája, az eseményre majdnem tízezren voltak kíváncsiak.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén

2020. május 27., szerda, Hella