Soha nem volt még ennyire agresszív a kampány Németországban

Téma: 

Vasárnap kezdődik a szövetségi parlamenti választás Németországban: reggel 8-tól este hatig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek.

61 és fél millióan mondhatnak véleményt Németországban arról, hogy szerintük jó irányba halad-e az ország. Angela Merkel ismét nyerhet, de szinte biztos, hogy veszít a 4 évvel ezelőtti támogatottságából, a szociáldemokraták történelmi mélypontra zuhanhatnak, és bejöhet mögéjük parlamenti újoncként a bevándorlásellenes AfD nevű párt.

MTI/EPA/Carsten Koall

A véghajrában mindenki kampányolt az elmúlt napokban: Angela Merkel például kávét osztott híveinek.

Habár a közvélemény-kutatások ugyanazt az eredményt hozzák ki - és így tulajdonképpen a választás már most el is dőlt -, ettől függetlenül soha nem volt még ennyire feszült a kampány. Az M1 tudósítója arról számolt be, ennek egyik jele a bűncselekmények, így például plakátrongálások, verekedések megszaporodása.

Sosem volt még ennyire agresszív a végjáték – hangzott el a tudósításban.

A választók egyharmada még mindig nem döntött, ők pedig nagyon fontosak lehtnek a végső eredmény szempontjából.

Az AfD egyik berlini képviselőjelöltje az M1 tudósítójának azt mondta, körzetében leginkább olyan szavazók találhatók, akik nemrégiben a CDU-ra, az SPD-re, vagy a zöldekre szavaztak, ám mivel e pártok nem nevezték nevén a problémákat, ezért most ők az Alternatíva Németországért párt mellett teszik le a voksukat.

A menekültválság kérdése megosztja az embereket, ez pedig sok párttól híveket és szavazókat vesz el – hangzott el a híradóban.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI/EPA/Carsten Koall

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Oláh Tibor

Minden eddiginél népszerűbb turisztikai célponttá vált Magyarország, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, azon belül a belföldi és a külföldi vendégforgalom egyaránt stabil növekedést mutat - hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

MTI Fotó Soós Lajos

A visegrádi együttműködés (V4) soha nem volt annyira szoros és hatékony, mint most, ez az EU legszorosabb és leghatékonyabb szövetsége - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Illusztráció

Évek óta most éri a legnagyobb fenyegetés az al-Kaida terrorszervezet részéről az Egyesült Államokat és más nyugati országokat, a helyzet nagyon emlékeztet a 2001.

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida