Spöttle: migránssimogató szervezetek telepedtek meg nálunk

Téma: 

Új útvonalakat keresnek a migránsok, hogy eljussanak Nyugatra. Noha a problematikáról a német politika és a kutyakozmetikát, mint témát szalagcímre tűző sajtó nem akar tudomást venni, hamarosan Olaszországban is olyan állapotok alakulhatnak ki, mint Görögországban - állítja Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Ha a mostani helyzet állandósul, a görög-macedón határon "állam az államban" lehet az idomeni menekülttábor. Üzleteket nyitnak, kereskednek, embercsempészek és az Iszlám Állam toborzói járnak ki-be – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.Ha az emberek kezdik otthon érezni magukat, akkor ezeket a táborokat már csak nagyon masszív rendőri vagy katonai beavatkozással lehet felszámolni. Ettől pedig minden kormány fél, nem akarnak erőszakkal beavatkozni – tette hozzá.

MTI/AP/Gregorio Borgia

Isteni csodára várnakA rendőrök már többször is kiosztottak a menekülteknek olyan röplapokat, melyeken az állt: hagyják el a tábort a hétvégéig. A migránsok azonban csak mosolyognak ezen, mert tudják, hogy nem történik semmi. Még mindig egy „isteni csodára” várnak, hogy megnyíljék a határ – mondta Georg Spöttle.A biztonságpolitikai szakértő beszámolt arról is, hogy hétvégén a Népligetnél azt látta, megérkeznek afgánok, téblábolnak egy ideig, telefonálnak, majd megjelent egy fiatal amerikai férfi, aki bemutatkozott, és elmondta, ő viszi el őket a találkozási pontra, majd elhajtottak.Ebben rendszer vanNagyon jól meg van ez szervezve vagy ilyen „migránssimogató szervezetekkel”, mondjuk Soroséktól, vagy bárkitől. De lehet látni, hogy ebben egy rendszer van – szögezte le.Látni migránsokat, akiknél görög feliratú nejlonzacskó van, lehet látni, hogy Idomeni felől érkeztek, megmosakodnak a bevásárlóközpontokban, vásárolnak olcsó pólókat, dzsekit maguknak, eldobják a régi cuccot. Tehát vannak olyan erők, melyek segítik őket abban, hogy továbbjussanak Nyugat felé – fogalmazott.

Meg fog halni a turizmus SzicíliábanJelenleg mintegy félmillióan vannak a líbiai partoknál, az embercsempészek folyamatosan hozzák át őket Európába, eddig körülbelül 60 ezren érkeztek az olasz partokra.Szicíliának a turizmusa is valószínűleg meg fog halni, mert egyre több migráns érkezik oda és ragad ott. Ettől fél az olasz kormány, ezért tiltakoznak most a Brenner-hágón.Ha Ausztria lezárja a határait, Olaszországban is olyan állapotok uralkodnak majd, mint Görögországban. Vagy megrekednek délen a migránsok, vagy fel fognak menni egészen Tirolig, és akkor ugyanaz lesz, mint most Idomeniben – magyarázta.Felhívta a figyelmet arra: egy év eltelt azóta, hogy megindult a migránshullám Európába, Brüsszelben mindig megállapodnak abban, hogy két hét múlva találkoznak, de nem történik semmi. (…) Ez az emberáradat Európa tehetetlensége miatt át fog özönleni – prognosztizálta.

„Marhára nincs rendben minden Európában”A szakember szerint a német politikai és a sajtó „szépen megtörli a szemét, hogy tisztán lásson, de nem történik semmi”. Lehet látni, hogy a migránsok új útvonalakat keresnek, naponta érkeznek Németországba migránscsoportok. Az Ausztria és Magyarország által a biztonsági határzárral és a mélységi felderítéssel elért eredményeket megpróbálják úgy feltüntetni, mintha Európában minden rendben lenne, pedig „marhára nincs”, érdemes elmenni Szicíliába, a bolgár határra, Görögországba – hangoztatta.Kutyadivatról szól a vezető hír a német sajtóbanA német sajtóban azonban a kutyadivat a vezető hír, az, hogy kozmetikázzuk házi kedvencünket. Ez a szalagcím, és nem az, milyen problémát okoz az a kétmillió ember, aki megérkezett Németországba – jegyezte meg.

„Ha felrúgják a török paktumot, még mindig jobban jár Európa”Beszélt arról is, hogy a törökök most is trükköznek. Mozgássérült, végtagok nélküli, sérült embereket akarnak átküldeni Németországba, hogy ne a török kormánynak kelljen a gyógykezelésükre költeni. Ismét pénzt követelnek. A török paktum eddig sem sokat ért, ha felrúgják, és nem jönnek be a törökök, még mindig jobban jár Európa - fejtette ki.„Takarodjanak is Magyarországról”A megoldás mindenképp az lenne, hogy a migránsokat valahol megfogják, lehetőleg zárt táborokban, ezek az emberek ugyanis szétszélednek, és nem várják meg, hogy döntsenek a hatóságok. Ahogy felveszik velük a kapcsolatot, „már húznak is el”. „Takarodjanak is Magyarországról, ez eddig jó”, viszont külföldi embercsempész-szervezetek, különböző endzsiók, vallási köntösbe bújtatott szervezetek segítik őket, és telepedtek meg nálunk, ez pedig problémát jelent – mondta Georg Spöttle.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI/AP/Gregorio Borgia

Kapcsolódó cikkeink

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) régiós adó főigazgatósága és a megyei adóigazgatóság vezetői 2011. évtől immár hagyományteremtő jelleggel minden év márciusában egyeztető megbeszélés keretében találkoznak a kamarák, érdekképviseleti szervezetek képviselőivel.

Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek

Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások...

MTI/EPA/Carsten Rehder

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi...

A kép illusztráció

Annál a washingtoni irodánál dolgozott korábban André Goodfriend, ahol kidolgozhatták azokat a technikákat, amelyekkel befolyásolni lehet a posztszovjet térség belpolitikai történéseit.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma