Szijjártó: Eljött az idő a magyar-szlovén együttműködés fejlesztésére

Téma: 

Az elmúlt évek mondvacsinált konfliktusai után eljött az idő a magyar-szlovén gazdasági, energetikai és kulturális együttműködés fejlesztésére – reagált a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az új szlovén kormány hivatalba lépésére.

MTI Fotó Mónus Márton

Szijjártó Péter a közösségi oldalán közzétett üzenetben hangsúlyozta, hogy az együttműködéssel mindkét nemzet jól fog járni. Magyarország készen áll a közös munkára a kölcsönös tisztelet alapján – tette hozzá. A Janez Jansa vezette átmenti jobbközép koalíciós kormánynak péntek este szavazott bizalmat a szlovén parlament.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Mónus Márton

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft.

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Balogh Zoltán

A magyar egészségügyet önellátásra készítették fel, hiszen azt látták, hogy a járvány idején Európa nem tudott minden országot ellátni, azok magukra voltak utalva – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

MTI Fotó Vasvári Tamás

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Veszprém megyei Halimbán.

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara