Terrorgyanú miatti letartóztatások Franciaországban

Téma: 

Hét, terrorhálózatokkal kapcsolatban álló embert tartóztattak le augusztusban Franciaországban, közülük legalább háromnak konkrét (merénylet)tervei voltak - mondta kedden a francia belügyminiszter.

Bernard Cazeneuve tájékoztatása szerint az idei év első felében az országban annyi embert állítottak elő terrorhálózatokkal való kapcsolatai miatt, mint 2015-ben a teljes év alatt.

“Csak augusztus folyamán a titkosszolgálatok hét embert tartóztattak le és zártak börtönbe, és közülük háromnak kész tervei voltak” – tette hozzá a belügyminiszter német kollégájával, Thomas de Maiziere-rel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Franciaországban az elmúlt másfél hónap alatt három olyan dzsihadista merényletet hajtottak végre, amelyet az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalt magára. Közülük a legtöbb áldozattal a július 14-én Nizzában elkövetett támadás járt, amelyben 86-an vesztették életüket. Tavaly 147-en haltak meg terrorcselekményekben az ország területén.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Michel Euler

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Illyés Tibor

A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI Fotó: Kovács Attila

Kormányzati segítségre és civil összefogásra is szükség lesz a múlt heti ónos eső miatti károk felszámolásához - jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn a Pilisben található Kakashegyen, miután megtekintette a jegesedés által egyik leginkább sújtott...

A rendszeres futás csökkenti a szívproblémák miatti halálozás kockázatát

A rendszeres futás időtartamától és tempójától függetlenül is csökkenti a szívproblémák miatti halálozás kockázatát – állapította meg egy nagy léptékű, hosszú távú amerikai tanulmány.

 

2020. május 27., szerda, Hella