Tízezer ember nem elég az európai határok védelmére

Írta: itv , - Frissítve: 14th September, 2018 - 2:41pm

Téma: 

Lehet hatékony a határvédelem a Frontexszel, ha az Európai Unió összes tagállama úgy döntene, hogy valóban lezárja a határokat a gazdasági bevándorlók előtt, és csak a menekülteket engedné be.

George Spöttle az M1 pénteki műsorában azt mondta, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint ki kell venni a nemzetállamok kezéből a határvédelmet, és a külső schengeni határok védelmét tízezer Frontex-dolgozóra bízná.
 
MTI Fotó
 

Az elemző szerint ez „őrült terv”, mert teljesen átjárhatóvá válnának az európai határok. Szerinte tízezer ember nem elég az európai határok védelmére, az olasz határokat sem lennének képesek ennyien megvédeni.

Hangsúlyozta, el lehetne képzelni közös hatékony határvédelmet a Frontexszel, ha az Európai Unió összes tagállama, valamint Brüsszel úgy döntene, hogy valóban lezárja a határokat a gazdasági bevándorlók előtt, és csak a menekülteket engedné be.

A statisztikák szerint átlagosan tízből három bevándorló érkezik háborús területről, a többi gazdasági bevándorló – jelentette ki.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

 

Kapcsolódó cikkeink