Több mint kétszázan haltak meg az áradásokban Japánban

Téma: 

Kétszáztizenhatra nőtt Japánban a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások áldozatainak száma – közölte vasárnap a rendőrség.

Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A katasztrófavédelem a rendőrség és a önvédelmi erők, továbbá több ezer önkéntes segítségével folytatja a mentést.

EPA

A legújabb összesítések szerint a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlásom miatt a szigetország 47 prefektúrája közül 31-ben legkevesebb 160 lakóépület teljesen megsemmisült, mintegy hétszázban keletkeztek súlyos károk, illetve 25 ezer került víz alá. Körülbelül hatezer ember tartózkodik még mindig menedékközpontokban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Japán egész területén vasárnap kánikula van, a hőmérők higanyszála már a kora reggeli órákban harminc fok fölé kúszott. Japánban a múlt hét közepén a Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások voltak.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Mérséklődött a természetes fogyás üteme 2012. január és november között.

Olaszországban dolgozó Ukrán vendégmunkásokat szállított az a kisbusz, amely ma reggel 6 óra után nem sokkal Mezőkeresztesnél rohant az árokba. A jármű utasai közül ketten a helyszínen meghaltak, 3 utast pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Huszonkilenc személyi sérüléses közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában az országban. Hat ember életét vesztette, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata vasárnap reggel az MTI-vel.

A személyzet négy tagja – a gép kapitánya, a másodpilóta, a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő – vesztette életét a szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenségben, amelyet feltehetően a pilóták hibája okozott.

2019. június 17., hétfő, Laura,Alida