Tőkés László: Üres szavazatvadászat Ponta nyergestetői látogatása

Téma: 

 Üres szavazatvadász gesztusnak nevezte Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Victor Ponta román miniszterelnöknek a hétvégi székelyföldi nyergestetői látogatását.

 
 Az EMNT elnöke - aki egyben EP-képviselője - az MTI bukaresti irodájához szerdán eljuttatott közleménye szerint a marosvásárhelyi orvosi egyetem "végleges elrománosítási kísérlete", valamint a székely szimbólumok ügyében "folyamatban lévő hajtóvadászat" teljes mértékben hiteltelenné teszik a román kormánykoalíciós partnerek "nyergestetői mutatványát".
 
title]
    Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székely honvédjeinek hősiességét méltatta vasárnap, a nyergestetői csata 165. évfordulója alkalmából a csata helyszínén tartott megemlékezésen Victor Ponta román miniszterelnök, aki Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének meghívására vett részt a rendezvényen.
    Tőkés élesen bírálta az RMDSZ elnökét, úgy vélte, "Kelemen Hunor és elvtársai szégyentelenségét tanúsítja az a körülmény, hogy a román utódkommunista miniszterelnökkel szívélyes módon együttműködnek a székely történelmi örökség politikai manipulációra való felhasználásában, valamint a magyar- és székelyellenes nacionalista román politika legitimálásában."
    Az EMNT elnöke szerint Ponta népszerűségszerző székelyföldi "nyitása" nem egyéb, mint Traian Basescu államfő atyáskodó "székely politikájának" utánzása a székelyföldi szimbolikus politikai tér elhódítása céljából - olvasható a közleményben.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Victor Ponta, Románia miniszterelnöke

Sajtónyilatkozatban közölte hétfőn Tőkés László európai parlamenti (EP) képviselő, hogy személyiségi jogai megsértése miatt bepereli Victor Pontát, Románia miniszterelnökét.Tőkés László közölte, emberi, valamint romániai és európai állampolgári méltóságában érzi...

Victor Ponta román miniszterelnök hivatalos átiratban javasolta az elnöki hivatalnak Tőkés László állami kitüntetésének visszavonását.

http://www.nineoclock.ro/

Az Európai Unió állam- és kormányfői szerdai rendkívüli ülésükön még felülbírálhatják a belügyminiszterek keddi döntését a menekültek kötelező kvóták alapján megvalósítandó elosztásáról - állította Victor Ponta román kormányfő kedden.

2019. december 8., vasárnap, Mária