Tűz alá vették a damaszkuszi orosz nagykövetséget

Téma: 

Kétszer is tüzérségi lövedékkel vették célba szerdán a damaszkuszi orosz nagykövetséget - jelentette be az orosz külügyminisztérium, amely áldozatokról nem adott hírt.

 

Az első lövedék a követség egyik belső udvarát találta el, a második a képviselet közelében csapódott be. A fel nem robbant lőszereket tűzszerészek hatástalanították – a két támadásra közép-európai idő szerint délelőtt 11 órakor és 11 óra 19 perckor került sor.

Önjáró tüzérségi löveg – képünk illusztráció (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Az orosz külügyi tárca közleménye szerint a “hitvány” támadást szélsőségesek követték el titkos, “élő pajzzsal” álcázott búvóhelyeikről.  Provokációjuk célja az, hogy kisiklassák a béke megteremtését Szíriában – hangsúlyozta a külügyi tárca. Tettük jól mutatja, hogy a szélsőségesek szándéka a terror és az erőszak további szítása, valamint a félelem légkörének fenntartása – szögezte le.

A közlemény hangsúlyozta: el kell ismerni, valós fenyegetést jelentenek az orosz nagykövetségre és munkatársaira a Damaszkusz külvárosaiban meghúzódó terrorcsoportok, ez pedig még inkább szükségessé teszi, hogy mihamarabb felszámolják az ilyen terrorista fészkeket.

Kapcsolódó cikkeink

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

A Reuters brit hírügynökség a hírt kommentálva megjegyezte, nem szokatlan, hogy orosz hadihajók tartózkodnak a La Manche csatornában.

MTI/EPA/Szergej Csirikov

Meghívta az orosz vállalatokat a budapesti 3-as metró további korszerűsítésére kiírt és jövőbeni magyar állami tenderekre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte honlapján az orosz ipari és közlekedési tárca.

2021. március 3., szerda, Kornélia