Újabb 10 milliárd eurós segélycsomagot kaphat Görögország

Téma: 

Az EU egyik biztosa azt nyilatkozta, hogy szerinte további, valamivel több mint 10 milliárd eurós segélyre lesz szüksége Görögországnak, ami jóval kisebb azonban, amit Athén kapott az előző két mentőcsomag során. Günter Oettinger, az Európai Unió energiaügyi biztosa, aki Angela Merkel német kancellár kormányzó pártjának a tagja, azt mondta, hogy a harmadik, ezúttal "mini-csomagra" a 2014-2016-os periódusban jelentkező finanszírozási lyukak betömésére lesz szükség. Görögország eddig két segélycsomagot kapott euróövezeti partnereitől és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) mintegy 240 milliárd euró értékben.

Günter Oettinger négy héttel a német választások előtt beszélt arról, hogy Görögországnak újabb, de az eddigiekhez képest jóval kisebb segélycsomagra lesz szüksége. A német választások egyik központi témája Németország szerepvállalása Görögország megsegítésében.

A héten Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter is utalt arra, hogy egy újabb mentőcsomagra lesz szüksége Görögországnak, mivel a jelenlegi segélycsomag jövőre lejár. A pénzügyminiszter az újabb segélycsomag várható nagyságáról nem mondott semmit.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Júliustól megkezdődik a parlagfüves területek ellenőrzése, a jogsértés esetén kiszabható növényvédelmi bírság a fertőzött terület nagyságától függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)...

2019. szeptember 22., vasárnap, Móric