Újabb erőszakos cselekményekre derült fény Németországban

Írta: itv , - Frissítve: 5th January, 2018 - 10:52am

Téma: 

Pár nappal szilveszter után is újabb, nők elleni támadások kerültek nyilvánosságra Németországban. Speyer városában újév napján, kora reggel molesztált egy bevándorló egy nőt.

Szilveszter éjjel bevittek a rendőrök egy afrikai férfit, mert agresszívan viselkedett. Miután elengedték, nem sokkal később támadhatta meg a nőt. Emlékezetes, hogy a német internetes oldalak már éjfél után nem sokkal közölték a „jó hírt”, hogy ezúttal „csak” elszigetelt támadások voltak nők ellen, tömeges erőszak nem.

A Die Rheinpfalz című regionális napilap adta hírül, hogy újév napján megerőszakoltak egy sétáló nőt a speyeri dóm kertjében. A 27 éves nő a reggeli órákban haladt át a dóm parkján, amikor megtámadták és megerőszakolták. Az áldozat segélykiáltására egy másik járókelő figyelt fel, odasietett, mire a támadó elmenekült. A férfit nem sokkal később elfogták és őrizetbe vették.

(MTI/EPA/Sascha Steinbach)

A rendőrségi tájékoztató szerint az elkövető egy 23 éves szudáni menedékkérő, aki egy speyeri menedékszálláson lakik. Aznap éjjel már volt egyszer őrizetben, akkor agresszív viselkedése miatt vitték be a rendőrök. Mivel együttműködött a hatóságokkal, kiengedték, nem sokkal később támadta meg a sétáló nőt.

Hubert Ströber legfőbb ügyész a Híradónak azt mondta: a gyanúsított tagadta tettét. A nő vallomásából tudták meg a részleteket. A férfit nemi erőszakkal gyanúsítják, ha bebizonyosodik, hogy elkövette a bűncselekményt, kettőtől 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

 

 

Kapcsolódó cikkeink