Újra szavaznak a migránsvízumról a LIBE bizottságban

Téma: 

Újra téma a humanitárius vízum ügye Brüsszelben. A tervet első körben nem szavazták meg. Az Európai Parlament LIBE bizottsága ezért újratárgyalta. Elemzők szerint a vízum legalizálná az illegális bevándorlást, ezt ugyanis minden bevándorló megkapná, még azelőtt, hogy kiderülne, jogosult-e a menekültstátuszra.

Huszonöt szavazat hiányzott ahhoz, hogy megkapja a szükséges minősített többséget a migránsvízum elfogadásáról szóló jelentés – közölte az M1 tudósítója. A szocialista frakció, akik a jelentéstevők is egyaránt, azt mondták, technikai hiba történt, mert túl hosszúrra nyúlt a szavazás.
 
EPA
 

Szerintük több képviselő is kivette a kártyáját a szavazógépből, és ezért nem kapta meg a többséget a jelentés. Az elnökök konferenciájához fordultak, ahol nem történt semmilyen vizsgálat, de megállapodás született arról, hogy újraszavazzák a migránsvízumról szóló jelentést – mondta el.

A jelentésről várhatóan a decemberi plenáris ülésen voksolhatnak újra.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

Vatikánvárosban megkezdődött a konklávé szerda délutáni tanácskozása: a pápaválasztó bíborosok újból szavaznak majd a katolikus egyházfő személyéről. Akárcsak délelőtt, délután is legfeljebb két voksolást tartanak.

MTI

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

2020. szeptember 21., hétfő, Máté,Mirella