Miskolci közélet

Újra "10-es honvéd hét"!

Írta: itv , - Frissítve: 17th November, 2017 - 10:02am
Forrás: www.hermuz.hu

Idén decemberben éppen 100 éve annak, hogy megrendezték a 10-es honvédek legnagyobb jótékonysági rendezvénysorozatát, a "10-es honvéd hetet". A Herman Ottó Múzeum Történeti Tárának munkatársai most egy olyan programsorozat álmodtak meg, amely bemutatja a Nagy Háborúnak egy eddig szinte ismeretlen oldalát, és összegezik az elmúlt években folytatott tudományos kutatások eredményeit is. 

A bíróság döntött: egyelőre nincs engedély a cementgyártásra

Írta: itv , - Frissítve: 13th October, 2017 - 10:24am
Illusztráció, minap

Miskolc – A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte a hejőcsabai cementgyárra vonatkozó cementgyártást engedélyező és hulladékgazdálkodásra vonatkozó első és másodfokú közigazgatási határozatokat.

Mint ismert, a HCM 1890 Kft. egységes környezethasználati engedélyt kapott cementipari tevékenység és hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére a hejőcsabai telephelyen. A most véget ért bírósági eljárás felperesei e határozatokat támadták meg.

Az ötödik emeletről esett ki egy gyerek Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:23pm
MTI Fotó Vajda János

Kiesett egy miskolci társasház ötödik emeleti lakásának ablakából egy hatéves kisfiú hétfőn dél körül, a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Eljárást indítottak a rendőrök, a megyei rendőr-főkapitányság az ügyet életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárásban vizsgálja – olvasható a közleményben.

Újraindul a mészhidrátgyártás a miskolci cementgyárban

Írta: itv , - Frissítve: 26th May, 2017 - 12:31pm

A Hejőcsabai Cementgyár újraindításának részeként mától megkezdődik a termelés a megújított mészhidrát gyártó üzemben. A gyár a hazai építő-, élelmiszer- és vegyiparnak, valamint környezetvédelmi szolgáltatóknak biztosít alapanyagot. Az üzem évi 40 ezer tonna mészhidrát előállítására alkalmas. Közvetlenül a gyártásban 16, a kapcsoló tevékenységekhez további 40 munkavállalónak biztosít munkát.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 20th April, 2017 - 11:24am
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése.

Új vezetőedző a DVTK-nál

Írta: itv , - Frissítve: 2nd March, 2017 - 1:13pm

 A labdarúgó-NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján közölte, hogy a klub vezetősége felmentette a vezetőedzői feladatok ellátása alól Horváth Ferencet, helyét ideiglenesen Vitelki Zoltán veszi át.

 

Szerdán Horváth irányításával a diósgyőriek bejutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a Cegléd elleni idegenbeli 1-0-s siker után odahaza 2-0-ra nyertek a nyolcaddöntőben - ám ez sem mentette meg a bajnokságban bukdácsoló gárda trénerét.

Rendkívüli béremelések jönnek Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 9th February, 2017 - 1:46pm

Miskolc polgármestere évértékelőt tartott kedden a miskolci Művészetek Házában. Kriza Ákos az országos mértéket meghaladó, differenciált, átlagosan 20 százalékos béremelést ígért 2017-re Miskolc város minden alkalmazottjának. Ennek fedezetét a miskolci gazdaság és a város egyre javuló versenyképessége teszi lehetővé. Ennek kapcsán kérdeztük Kriza Ákost a „miskolci modellről".

 

Miskolcon is elrendelték a szmogriadót

Írta: itv , - Frissítve: 22nd January, 2017 - 12:14pm
boon.hu

Tovább romlott Miskolcon a levegő minősége, ezért vasárnap reggel Kriza Ákos polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője.

Koczák Szilvia tájékoztatása szerint az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a riasztási küszöbértéket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napokban a levegőminőség javulása nem várható – tette hozzá a szóvivő.

Kórházi racionalizáció: 59 milliós megtakarítás

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 4:01pm
Fotó: Kozma István

 

 Sikeres pályázatainak köszönhetően fejleszthet a MISEK.
 
 
 

„A mai bejelentés újfent meggyőzheti a lakosságot, hogy a kormányzat súlyának és jelentőségének megfelelően törődik az egészségüggyel” – hangsúlyozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban (MISEK) tartott tájékoztatón.

 

Vasárnapig ingyenes a parkolás Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 3:51pm

Miskolcon nem kell fizetni a parkolásért vasárnapig - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.

Koczák Szilvia, a hivatal szóvivője elmondta: a rendkívüli hómennyiség miatt Miskolcon a város kezelésében lévő parkolók takarítását nem sikerült a tervezett ütemben elvégezni, ezért – Kriza Ákos polgármester kérésére – szerdától legkésőbb vasárnapig nem kell fizetni a parkolásért.

Füstköd-riadó tájékoztatási fokozat elrendelése Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 2nd January, 2017 - 4:31pm

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Miskolcon üzemelő automatikus mérőállomásokon mért szálló por (PM10) koncentrációja az elmúlt napokban rendkívül magas volt, jelenleg is meghaladja az egészségügyi határértéket. Emiatt 2017. 01. 02-án a füstköd-riadó riasztási fokozat elrendelésére kerülhet sor.

 

"Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel október 2-án!"

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:53pm

Október 2-án történelmi népszavazást tartunk! Ne féljünk a nagy szavaktól, amikor eljön az idejük! Ez a népszavazás nem a politikai pártokról, és nem a belpolitikai küzdelmeinkről szól – emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján.

Az „Utolsó Kör” - Augusztus 27-én jótékonysági rendezvény a Miskolci Salakmotoros Speedway Arénában

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 24th August, 2016 - 12:17pm

Az „Utolsó Kör”  címmel jótékonysági rendezvény színhelye lesz a valaha szebb napokat megélt Miskolci Salakmotoros Speedway Aréna. Szombaton augusztus 27-én délután 14 órai kezdettel a salakmotorozás két legsúlyosabb sérültje Pap Zsolt és Molnár Ariel  támogatására hívják a szervezők a sportág kedvelőit. Pap Zsolt 1985-ben Nyíregyházán Béke Barátság kupán bukott olyan szerencsétlenül hogy  lebénult, Molnár Ariel 2007-ben Debrecenben szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy kerekesszékbe kényszerült.

Elmarad a ma estére tervezett Ákos koncert Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 16th July, 2016 - 12:28pm

A Lovagi Tornák Terén ma este 21 órára tervezett Ákos koncert a rendkívüli időjárási körülmények miatt sajnos elmarad.

 

A Lovagi Tornák Terén ma este 21 órakor kezdődő Ákos koncertet  az előrejelzett rendkívüli időjárási körülmények miatt elmarad.A koncert esőnapját augusztus 31-én szerdán 20 órára jelölték ki szintén a Lovagi Tornák Terén.

Zöld Kosár bemutató a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 14th April, 2016 - 8:49am

A Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség, egy civilek által szervezett nonprofit termelői-fogyasztói közösség bemutatása volt a célja a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán április 6-án, szerdán megtartott bemutatónak és kóstolónak.

Terrorvédelmi anyagot fejlesztett ki az Aluinvent Zrt.

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 30th March, 2016 - 1:05pm

Világunkat egyre jobban átszövi a terrorizmus. Az erőszak sajnos életünk állandó tényezőjévé vált és ki tudja még, mi vár ránk a jövőben, hol robban ki a világban újabb válsággóc, melynek szerves részét képezi a brutalitás.

 

Miskolci cég készít műhold alkatrészeket

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 18th March, 2016 - 1:28pm

A miskolci ADMATIS Kft. újra jelentős űripari megrendelést kapott az AIRBUS Defence&Space multicégtől. A már két műholdra való leszállított alkatrészek alapján további két szettet rendelt meg a legnagyobb európai űripari cég magyar beszállítótól. A Sentinel-2 műholdcsalád első példánya már 2015-be megkezdte Föld körüli működését, a második példány a végső teszteket teljesíti, a harmad és negyed példány megépítése napjainkban kezdődik.

3800 fogyasztónál nincs fűtés az Avason

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2016 - 9:27am

Egy hiba miatt csütörtökön 18 óráig szünetel a távfűtés a miskolci Avas városrészben, ez két óvodát és két iskolát is érint - közölte a Miskolci Távhőszolgáltató Kft. szolgáltatási igazgatója.

Kovács Tamás tájékoztatása szerint egy gerincvezeték hibája  okozza a problémát, amely reggel óta mintegy 3800 fogyasztót érint.Várhatóan 18 órára helyreállítják a szolgáltatást - tette hozzá.Forrás: MTI

Zöld Kosár a a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klubban

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 4th March, 2016 - 7:21pm

Újabb állomásához érkezett a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösséget is szervező Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány norvég civil projektjének megvalósulása. Ezúttal Miskolcon, a Zöld Kosár Szenior Programjának keretében a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai számára tartottak kóstolóval egybekötött bemutatót a Zöld Kosár szervezői.

 

Véget ért a közlekedési vállalat dolgozóinak sztrájkja Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 19th February, 2016 - 4:47pm

Megállapodott az MVK Zrt. a sztrájkot kezdeményező három szakszervezettel arról, hogy a mai napon befejeződik a közlekedési sztrájk.

 

A sztrájk időszaka alatt a szakszervezetek olyan új javaslatokat fogalmaztak meg a vállalat felé, amelyek nem béremelésre irányultak, és ezeket a munkáltató elfogadta.

Elkészült a hétvégi MVK-menetrend is, így közlekedhetünk a sztrájk idején

Írta: itv , - Frissítve: 18th February, 2016 - 8:00am

Az MVK Zrt. szakszervezetei 2016. február 17-től határozatlan ideig sztrájkot hirdettek. Az MVK Zrt. jogszabályi kötelezettségének eleget téve, ezúton közzéteszi a munkabeszüntetés idején hétvégére, azaz szombatra és vasárnapra is érvényes menetrendtervezetét.

 

Előzetes tájékoztató a hétvégére is – szombatra, vasárnapra – érvényes 66%-os menetrendi kínálatról, a teljes menetrend LETÖLTHETŐ ITT >>>

Oldalak