Acélmű épülhet a DIP-ben

Új acélgyártó üzem és folyamatos öntőmű épülhet Diósgyőrben.
Az 1770. július 27-én alapított diósgyőri kohászathoz ugyan nem jutottak hozzá, mert nem sikerült megállapodni az egykori DAM-vagyont birtokló projektcéggel, ám ez nem tántorította el a szír-török befektetőcsoportot attól, hogy felélesszék a kohászatot Diósgyőrben. A régi használatba vétele helyett így egy új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesítenek pár száz méterrel arrébb a Diósgyőri Ipari Parkban.
Az erre alapított Miskolc Steel Mills Kft. beadta a hatóságokhoz a szükséges engedélyekhez a kérelmeket – az előzetes vizsgálati dokumentáció 2012. július 30-ig tekinthető meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint miskolci önkormányzat Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási időben.
Információnk szerint a DAM közel 600 ezer tonna éves kapacitásával szemben az új acélmű 2 hengersoros 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill lesz. A berendezések összessége új, korszerű, a BAT (Best Available Technology, azaz a legjobb elérhető technológia) előírásainak maximálisan megfelel majd. A társaság 300 embernek ad munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést.

www.boon.hu

Kapcsolódó cikkeink

A hvg.hu korábbi főszerkesztője személyesen járt bent az MSZP székházában - így értesült a Híradó, a hamis bajai videó ügyében. A szocialisták múlt héten cáfolták, hogy tőlük került volna a hamis videó az internetes laphoz.

MTI/EPA/Michael Kappeler

Németországban négy és fél éves mélypontra süllyedt Angela Merkel kancellár támogatottsága, és a lakosság 81 százaléka szerint kormánya elveszítette az ellenőrzést a menekültügyi helyzet felett - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.A Die Welt című...

Összegyűjtötte az új helyesírási szabályokat a Nyelv és Tudomány: a módosítások körülbelül egy évvel ezelőtt zárultak le, már dolgoznak az új szótáron.

MTI-fotó: Földi Imre

A Magyar Bankszövetség az autóhitelek forintosítását kezdeményező illetékes minisztériumokkal és a jegybankkal folyamatos tárgyalásokat folytatott az elmúlt hetekben, a tárgyalófelek már közel állnak ahhoz, hogy az augusztusi kormánydöntés után az autóhiteleket is...

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara