Folytatódik Miskolcon a milliárdos nagyberuházás

Június 30-ra elkészülhet a Selyemréti Strandfürdő

Idén nyárra megújul, kibővül Miskolc Selyemréti strandfürdője, többek között többmedencés élményfürdő, 25 méteres úszómedence és 3 csúszdapálya várja majd a pihenni, sportolni vágyókat.

Miskolc polgármestere, Kriza Ákos az építkezés területén tartott tájékoztatót, ahol elmondta, a miskolciak kiemelt feladatként fogalmazták meg a selyemréti strandfürdő felújítását, újabb medencékkel való bővítését, igazi családi élményfürdő megépítését. Ezen az úton újabb fontos lépést tettünk, folytatódik a beruházás – mondta a helyszínen Kriza Ákos. – Az a lényeg, hogy a strand jó minőségben tudja szolgálni a miskolciakat, a pihenni, kikapcsolódni vágyó belföldi és külföldi vendégeket. Épp ezért kiemelten figyelünk a műszaki, technikai elemek tökéletességére. Nagyon várják a miskolciak, hogy tudják használni a selyemréti strandnak ezt a részét is, és mi igyekszünk, hogy ne várjanak hiába – tette hozzá Miskolc polgármestere.

Az új fürdő minden korosztálynak igazi élményt jelent majd. A 3 csúszdapálya önmagában komoly vonzerőt képvisel. De külön medence nyújt megfelelő feltételeket a gyógyúszáshoz is. A felnőttek a termálvíz jótékony hatását élvezve különböző élményelemekkel gazdag környezetben – pezsgőágyakban, dögönyözők alatt– kapcsolódhatnak ki.

5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 m2 vízfelületű medencecsoport építése az alábbiak szerint fejeződik be:
• dögönyöző medence (232 m2) nyakzuhannyal, dögönyözővel,
• ülőmedence (727 m2) pezsgőággyal, pezsgőlevegő buzgárral,
• 25 méteres úszómedence, úszásoktatásra alkalmas (425 m2)
• csúszdamedence (206 m2), a csúszdamedencéhez kapcsolódóan 3 pályás csúszda
• 3 tagú gyermekmedence, élményelemekkel felszerelt (138 m2), spirál alakú gyerekcsúszdával

A tereprendezési munkák keretében sétautak készülnek, a kerti utak akadálymentesítésre, a szabad területek füvesítésére és intenzív növényesítésre is sor kerül.

A Selyemréti Strandfürdő fejlesztése hozzájárul Miskolc versenyképességének javításához, a turizmusból származó jövedelmek növeléséhez, a foglalkoztatás bővítéséhez.
A közbeszerzésen nyertes kivitelező cég az ADEPTUS-H Zrt. és az Orszak-Borsod Kft. alkotta konzorcium, mindkettő miskolci cég.

A projekt összköltsége nettó 991 millió Ft, melyhez nettó 491 millió Ft-os támogatást ad az Európai Unió és a Magyar Állam, az önrészt a Miskolc Holding Zrt. biztosítja.

Kapcsolódó cikkeink

Kerekes székes embert raboltak ki Miskolcon szombaton, a bűncselekménnyel gyanúsított 40 éves helybéli asszonyt elfogták - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap.

Miskolcon  veszik majd fel a 112-es segélyhívásokat

Hárommilliárd forintból Miskolcon épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik bázisa, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát - jelentette be Kriza Ákos (archív fotó), a borsodi megyeszékhely fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó: Vajda János

Harminckilenc embert menekítettek ki a tűzoltók Miskolcon egy égő házból péntek hajnalban, majd eloltották a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.A lángok egy négyszintes lakóépület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a Lorántffy Zsuzsanna...

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai a borsodi megyeszékhelyen, a megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.

2021. június 24., csütörtök, Iván