Itthon vagy!-hétvége - Színes programok Miskolcon

A zene, a tánc, az ének és a bábjáték vitte és viszi a prímet Miskolcon szombaton a közmédia "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" rendezvényén, amelyet számosan tekintettek meg.

A kétnapos országos rendezvényfolyam Miskolcon a kulturális értékek bemutatása mellett a hagyományokra, a zenére és a táncra fókuszál, ezek helyszíne szombaton a belvárosban volt, vasárnap pedig a diósgyőri várban zajlanak a programok.

A belvárosi Szinva teraszon, a Szinva-patak közvetlen közelében felállított színpadon folyamatosan zajlottak a programok, a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, balett-táncosok mutatták be tudásukat.

A ClaXoTon Quartet zenés köszöntője után a teátrum színészei improvizáltak, flashmobbal rukkolt elő az idén alakult miskolci balett, amely szombaton este tartja első bemutatóját, a Rómeó és Júliát a teátrum kamaraszínházában. Hej, Szinváról fúj a szél címmel a bábszínház interaktív játékot mutatott be.

A rendezvény vasárnap a diósgyőri várban folytatódik, ahol Mihály napi állatbehajtás, lovas bemutatók és versenyek szórakoztatják az odalátogatókat, népi mesterségek művelői mutatkoznak be, zenés bohózatot állít színre a Miskolci Musical Műhely, koncertet ad a Bíborszél együttes, fellép a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, de lesz moldvai táncház is az Agyagbandával.

A miskolciak találkozhatnak a város hírességeivel, köztük az énekes Kamarás Mátéval és Pál Dénessel, az olimpiai bajnok birkózó Repka Attilával.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.

Kapcsolódó cikkeink

Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek! címmel idén is egész napos műsorfolyammal várja az érdeklődőket a közmédia Szent Mihály napja alkalmából.

 

Tüzet gyújtottak Felsőzsolcán is

Késő esti tűzgyújtással zárul az ország számos településén a közmédia első alkalommal megszervezett hagyományőrző programja, az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! elnevezésű kezdeményezés.

A Magyar Televízió Zrt., kormányzati támogatással nagyszabású programsorozatot hívott életre Szent Mihály napjára. Szeptember utolsó hétvégéjén három napon át országszerte közel 1300 település kínál különleges programokat.

A Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel. A kezdeményezés célja, hogy a Turizmus Világnapja és a Szent Mihály-napalkalmából a közmédia csatornái (M1, Duna World, Duna, Kossuth és Petőfi Rádió) szeptember 27-29....

2021. június 24., csütörtök, Iván