Keddtől enyhül a kánikula

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azt mondta: a következő napokban is lehet számítani zivatarokra, de a hőség marad, lassú enyhülésre jövő keddtől lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat péntekre Vas és Zala megyére másodfokú, az ország többi területére viszont továbbra is harmadfokú figyelmeztetést adott ki. E szerint az ország jelentős részén továbbra is tartósan 27 Celsius-fok, Vas és Zala megyében várhatóan 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Az UV-B sugárzás maximuma pénteken is meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket.

Emellett péntekre az ország valamennyi megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt.

Kapcsolódó cikkeink

Hatalmas feszültségeket generált szakmai körökben az orvosok nyugdíjkorhatárát is érintő decemberi kormányhatározat. A betegellátást megnehezítő ún. kényszernyugdíjazásról szóló határozatot végül visszavonta, illetőleg szakmai egyeztetéseket követően némiképp módosította a...

Illusztráció

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal április elején megkötött szerződés alapján idén a Generali-Providencia Biztosító Zrt.

K&H gyógyvarázs: hétmillió forintos segítség öt intézménynek

A K&H Csoport a magyar gyermek-egészségügy hosszútávon elkötelezett támogatójaként több mint egy éven át ügyfelei bankkártyás vásárlásai után elkülönített egy összeget saját bevételéből.

Olaszország nem ad menedéket Edward Snowdennek, az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolt amerikai informatikusnak - jelentette be Emma Bonino olasz külügyminiszter csütörtökön Rómában, a parlament előtt mondott beszédében.

2021. június 24., csütörtök, Iván