Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét

 Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét csütörtökön a Miskolci Egyetem területén, az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik.

 

Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkár az eseményen emlékeztetett rá, hogy a kormány a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen 16 kiemelt olimpiai sportágat támogat, a szakszövetségi elnökök pedig javaslatot tettek a 2020-ig tartó fejlesztésekre, s ezek között van a Miskolci Atlétikai Centrum is.

A politikus elmondta: 18 milliárd forintot fordít erre a célra a kormány. Hozzátette: az atlétika a kiemelt sportágak között is kiemelt, a legnagyobb mértékű támogatást kapja.

 

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Északkelet-Magyarország a magyar atlétika több mint 120 éves történelmében mindig is meghatározó volt. A diósgyőri stadion műanyag borítású pályája az elsők között készült el az országban, 1987-től a mai napig a férfi 200 méteres síkfutás csúcsa ide kötődik.

Kriza Ákos polgármester (Fidesz-KDNP) azt mondta, a beruházást az is indokolta, hogy hamarosan megkezdődik a diósgyőri futballstadion 4,5 milliárd forintba kerülő felújítása, ez pedig azzal is jár, hogy az ottani rekortánpálya megszűnik, ezért az atlétáknak máshol kell megfelelő helyet biztosítani.

- MTI - 

Kapcsolódó cikkeink

Előzetesben a miskolci szatír

A közelmúltban több miskolci nőt szeméremsértően molesztált egy férfi.
A miskolci nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Barátnőjét futtatta egy  miskolci férfi

Egy miskolci férfi azért futtatta élettársát, hogy ő munka nélkül is megéljen, ezzel azonban elkövette a kitartottság bűntettét.

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

A rendőrök által elfogott miskolci erőszaktevő beismerte tettét.

2021. január 27., szerda, Angelika