Lyukóvölgy - Házhoz megy a rendőrség

A közvetlenül átadott bűnmegelőzési információ felér egy biztonsági lakattal. Ezt felismerve idős embereknek szervezett, illetve szervez bűnmegelőzési előadásokat a Miskolci Rendőrkapitányság. A legutóbbi ilyen témájú rendezvényt 2013. október 7-én hétfőn 10:00 órától tartották meg Miskolcon a lyukóvölgyi közösségi házban. A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse által szervezett programon az érdeklődő szép korúak a rendőrség szakembereitől hallhattak előadást vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési témákban.

A felvilágosító akció fő célja, hogy a megszerzett információk birtokában az idősek megismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket, az áldozattá válás reális kockázatait, az elkerülés és megelőzés módjait, lehetőségeit.

A bűnmegelőzés érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság szakemberei a közeljövőben - önkormányzatok, valamint családsegítő központok együttműködésével - a „Házhoz megy a rendőrség” elnevezésű program keretében, Miskolc több városrészében, illetve a környező településeken otthonukban is felkeresik az idős embereket.
A látogatásokon a rendőrök elsősorban a kimozdulni nem-, vagy nehezen tudó idős embereknek adnak vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési tanácsokat.

Kapcsolódó cikkeink

Szegedi Márton a bukott politikus a múlt héten még nem tudta, hogy marad vagy megy

"Mától fogva nem pártkatonaként, hanem csupán gyermekei és városa jövőjét szem előtt tartó családapaként, lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért.

 Zagyva: Ha itt ez megy, akkor mi mehet Borsodban?

A kerékpárt annak ellenére lopták el, hogy az Országgyűlés Hivatalának épülete előtti parkolót biztonsági őr és több kamera is figyeli

Origo

Magyarországról 32 cég mutatkozik be a World Food Kazahsztán rendezvényen november 2. és 4. között - közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) szerdán az MTI-vel.

„A Hivatal Házhoz megy” lakossági fórumsorozat 2013 júniusában indult. Elsődleges célja az, hogy a város vezetői megismerjék és ezzel együtt megoldást is találjanak az itt élőket foglalkoztató gondokra, problémákra.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia