Magyarország két út előtt áll

Magyarország előtt két út áll: vagy nemzeti kormánya lesz, és akkor nem leszünk bevándorlóország, vagy pedig Soros György emberei alakítanak kormányt, és akkor azok leszünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A magyar miniszterelnök azt követően adott interjút, hogy ellátogatott Miskolcra, ahol találkozott a polgármesterrel, és két képviselőjelöltjükkel, Hubay Györggyel és Csöbör Katalinnal, valamint ellátogatott a rendészeti központba is.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta: Miskolc Magyarország egyik meghatározó városa. A város mindig is küzdött a közbiztonság, illetve a bűnözés problémájával, a kérdés pedig az volt, lesz-e olyan városvezetés, amely garantálja a nyugodt, biztonságos, kiszámítható életet – fogalmazott.

 Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor Miskolc Diósgyőr városrészében épülő stadionhoz is ellátogatott, ahol találkozott szurkolókkal, és a tervezőkkel is. Mint mondta, a stadion nem egy egyszerű sportlétesítmény, hanem egy városrehabilitációs program része is.

A miniszterelnök hangsúlyozta: 2010 környékén 12 százalékos volt a város munkanélküliségi rátája, most pedig már csupán 5 százalék. A városvezetésnek és a képviselőknek köszönhetően komoly fejlesztések, beruházások történtek – fűzte hozzá, kiemelve, hogy Miskolc olyan város lett, mely szép jövő előtt áll.

 Facebook/Orbán Viktor)

A turisztikai fejlesztések is haladnak, például a diósgyőri vár második üteme „káprázatos lesz” – hangsúlyozta Orbán Viktor, és példaként a strandfürdő fejlesztését is kiemelte.

Magyarország sikerei a magyar embereknek köszönhetők

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az uniós források egy évben 4 milliárd eurót jelentenek, Magyarország teljes gazdasági teljesítménye több mint 110 milliárd euró. A költségvetést úgy állították össze, hogy az uniós forrásokat beiktatták, és ami összeg felszabadult, másra tudják költeni. Ám félreértés azt mondani, hogy az uniós források nélkül nem fejlődne ilyen dinamikusan az ország – fejtette ki.

 Facebook/Orbán Viktor

Aláhúzta: Magyarország sikereit a magyar emberek munkájának köszönheti.

Az Európai Unió hét évre szóló költségvetését egyhangúlag kell elfogadni, vagyis minden tagállam jóváhagyása szükséges; vagyis „akaratunk ellenére költségvetés nem születhet” – fogalmazott.

Brüsszel egy harcos hely, és küzdeni kell a magyar érdekekért, de állni fogjuk a sarat – mondta Orbán Viktor.

 

Az ország fontos pillanat előtt áll

A miniszterelnök az április 8-i választásokkal kapcsolatban azt mondta: Magyarország fontos pillanat előtt áll. Az Európában az elmúlt időszakban lezajlott választások – például Németországban vagy Olaszországban – egyetlen kérdésről szóltak, mégpedig a migrációról és a bevándorlásról. A kérdés tehát, bevándorlóországgá válik-e az adott ország, ki tudja-e vinni a már bejött migránsokat, és meg tudja-e akadályozni, hogy újak érkezzenek – mondta.

Magyarország előtt két út áll: vagy nemzeti kormánya lesz, és akkor nem leszünk bevándorlóország, vagy pedig Soros György emberei alakítanak kormányt, és akkor azok leszünk – fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta, a migránsok mindig nagyvárosokba mennek, a gettók is ott alakulnak ki, a no-go zónák is ott jönnek létre, a párhuzamos társadalmak és az együttélés minden nehézsége, a közbiztonság romlása ott jelenik meg.

Ez a két város van veszélyben

Magyarországon két város van veszélyben, amennyiben olyan kormány alakul, amely beengedi a bevándorlókat: Budapest és Miskolc – mutatott rá Orbán Viktor. 

Kapcsolódó cikkeink

Választás: fontos határidők járnak ma le

Péntek délután 16 órakor lejár az átjelentkezési kérelmek benyújtására rendelkezésre álló határidő, aki eddig nem nyújtja be kérelmét a lakóhelye szerinti jegyzőhöz, az nem szavazhat a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a lakóhelyétől eltérő településen....

Paul Ryan, a szövetségi képviselőház republikánus elnöke. EPA/Jim Lo Scalzo

Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt péntek estétől kétnapos találkozót szervezett a párt vezető személyiségei és anyagi támogatói számára. Az összejövetelen éles kritikát fogalmaztak meg Donald Trumppal szemben.

Fidesz: a "Gyurcsány-koalíció" minden tagja azonnal eltörölné a rezsicsökkentést

A Fidesz szóvivője szerint a "Gyurcsány-koalíció" minden szereplője egyetért abban, hogy amint tehetnék, eltörölnék a rezsicsökkentést.

MTI Fotó: Bugány János

A kormány szándéka szerint új lakások vásárlásánál, illetve építésénél nem lesz a csok 10 millió forintos kedvezményes hitelének feltétele az, hogy az ingatlan értéke 30 millió forint alatti legyen - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)...

2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona