Megszűnt a Jobbik frakciója Miskolcon

A miskolci közgyűlésben a frakcióalakításhoz három képviselő szükséges, de a képviselőcsoport létszáma háromról kettőre csökkent.

Hivatalosan is megszűnt a Jobbik frakciója a miskolci közgyűlésben - mondta az MTI érdeklődésére Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője kedden.

A miskolci közgyűlés délutáni rendkívüli ülésén - amelyen egyebek mellett az önkormányzat költségvetésének első félévi teljesítéséről lesz szó - a Jobbik frakcióként már nem, csupán önkormányzati képviselőivel képviselteti magát.

Jakab Péter - aki egyúttal a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezetének is alelnöke - elmondta: levélben értesítették a frakció megszűnéséről Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármestert, miután a képviselőcsoport létszáma háromról kettőre csökkent. A miskolci közgyűlésben a frakcióalakításhoz három képviselő szükséges. A Jobbiknak ez idáig ennyi képviselője volt, ám Jakab Péter és Pakusza Zoltán augusztus végén kizárta a csoportból Szegedi Mártont, Szegedi Csanád EP-képviselő testvérét, aki addig a frakciót vezette.

Szegedi Márton már korábban kilépett a pártból, és akkor azt közölte, hogy a jövőben független képviselőként, de a háromfős frakció tagjaként kívánja munkáját végezni. Ugyanakkor a Jobbik országos elnöksége mandátumának visszaadására szólította fel a politikust, aki ennek nem tett eleget. Ezért zárták ki társai a frakcióból, amely ezért szűnt meg.

Kapcsolódó cikkeink

Miskolcon tartja ma kampánynyitóját a Jobbi

A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén, a sportcsarnokban rendezi meg országos kampánynyitóját. Miskolcon tartja ma országos kampánynyitóját a Jobbik.

Jakab Péter a Jobbik polgármesterjelöltje Miskolcon

Vona Gábor pártelnök Jakab Péter jelenlegi önkormányzati képviselőt kérte fel a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjének. A politikust a párt helyi alapszervezete ellenszavazat nélkül támogatta a szombaton megtartott polgármester-jelölő taggyűlésen.

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

A Jobbik a városon kívül helyezné el a romákat

Kiköltöztetné Miskolcról a beilleszkedni képtelen miskolci romákat a Jobbik, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Jakab Péter, a párt megyei alelnöke tartott pénteken.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella