Miskolci MSZP: a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

A Magyar Szocialista Párt miskolci szervezete arra szólította fel a Fidesz és a Jobbik helyi szervezetét, hogy hagyják abba negatív kampányukat, amely azután indult el, hogy a "demokratikus ellenzék" Pásztor Albertet, a város volt rendőrkapitányát indítja polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP csütörtökön.

 

A szocialisták emlékeztettek arra, hogy 2011 februárjában Kiss János, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője úgy fogalmazott: "kész megemelni a kalapját Pásztor Albert előtt", három hónappal később pedig az ünnepi közgyűlésen Kriza Ákos Fidesz-KDNP-s polgármester átadta a város Pro Urbe kitüntető címét a volt kapitánynak, miután az elismerést a teljes Fidesz-frakció is megszavazta.

 a Fidesz és a Jobbik negatív kampányt folytat

    Az MSZP szerint azóta "csupán" annyi változott, hogy a következetes szigoráról, tisztességéről és korrumpálhatatlanságáról ismert, keménykezű vezető ismét szolgálatra jelentkezik, "csakhogy most nem kapitányként, hanem független, lokálpatrióta vezetőként szolgálná a városát, olyan polgármesterként, aki a Miskolcért valóban tenni akaró pártok támogatását is élvezi".

    Ilyen szempontból nem meglepő, hogy "a kampányát évek óta uszításra és hazudozásra építő Fidesz-Jobbik tengely igen nagy vehemenciával támadja a polgármester-jelöltséggel kapcsolatos döntésünket, pedig, ha valóban Miskolc érdekét néznék, akkor örülniük kellene, nem pedig rutinból gyalázni a baloldalt ebben az ügyben is" - olvasható a szocialisták közleményében.

    Az MSZP miskolci szervezete egyúttal felszólította a Fideszt és a Jobbikot, hogy hagyják abba a negatív, lejárató kampányt, és "a város érdekében próbáljanak meg Miskolc dolgaival foglalkozni, ne pedig a baloldallal".

 

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Fidesz: felháborító, hogy az MSZP és Jobbik sem támogatta a NAV-bizottság felállítását

Az adóhatóság kiemelt adózókkal kapcsolatos, 2002 és 2013 közötti gyakorlatát vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság az Országgyűlés keddi döntése értelmében csak azután állhat fel, ha a vizsgálat tárgyában indult büntetőeljárás büntetőjogi felelősséget állapít meg....

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

2021. június 24., csütörtök, Iván