Miskolci Renegades Amerikai Futball Klub - Célba ért az adomány

Több száz ezer forint értékű játékot, mesekönyvet és egyéb, a gyerekek számára hasznos ajándékot vittek a miskolci Renegátok a GYEK kis betegeinek. A karitatív akciót jövőre is megszervezik az amerikai focisták.

Minden évben nagyon sok olyan gyerek van, aki nem a családjával tölti az ünnepeket, hanem kórteremben. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában évente több ezer kis beteg fordul meg, és sokan bennmaradnak Télapóra és Karácsonyra is. A Miskolc Renegades játékosai már 2012-ben is, a csapattagok és családtagok körében gyűjtést rendeztek, hogy a felajánlásokból származó játékokkal szebbé tegyék a kis betegek mindennapjait.
Idén már nagyobb szabású akcióba vágtak a sportolók, négy napon keresztül Miskolc belvárosában gyűjtöttek adományokat. És azok érkeztek is szép számmal.
„Elsősorban játékokat akartunk gyűjteni, de sokan adtak ruhákat, mesekönyveket, kifestőket, gyümölcsöt – mondta Apjok Zoltán a sportegyesület elnöke. – Az külön öröm, hogy a város, amelynek annyit köszönhetünk, is támogatta kezdeményezésünket, és Kriza Ákos polgármester úr személyesen hozta el nekünk adományukat.”
Az ajándékokat pénteken délután vitték el a sportolók a GYEK kis betegeinek, ezzel is visszaadva valamit a Mikulás ünnep öröméből.

Kapcsolódó cikkeink

Második alkalommal szervezett nyilvános toborzást a Miskolci Renegades Amerikai Futball Klub. A megmérettetésre felső korhatár nélkül várták a sport iránt érdeklődőket.

Meggyőző fölénnyel nyerte meg első haza mérkőzését a Miskolci Renegades Amerikai futball csapat. A Budapesti Zöld Sasok ellen 59-6 arányban győzedelmeskedtek az arany mezben játszó Renegátok.

Amerikai foci - Csoportmásodik a Renegades

Idegenben játszotta utolsó csoportmérkőzését a Miskolc Renegades. A kiegyenlített mérkőzésen végül a Nyíregyháza Tigers II. bizonyult jobbnak.

Bodnár Enikő és Gávelné Tóth Krisztina képei

Hatalmas csatában megszerezte idei első kupagyőzelmét a Miskolc Renegades gárdája. A Székesfehérváron tartott döntőben 43-17 arányban múlták felül a Budapesti Green Eagles-t.

2021. június 24., csütörtök, Iván