Népszerű programok Legyesbényén

A könyvtár egyik népszerű rendezvénye volt az augusztus végén elindított alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozás, melynek során Vörös Adrienn családsegítő hetente egy alkalommal mesélt kicsiknek és nagyobbaknak. A gyerekek álmélkodva hallgatták a meséket, felismerhették a meseszereplők érzelmeit, gondolatait, vágyait, összekötve saját lelkivilágukkal. A kedves történetek és a hozzá kapcsolódó játékok oldották a feszültséget, növelték az önbizalmukat és a segítőkészséget, valamint az önállósodást, de ugyanakkor hozzájárultak ahhoz is, hogy közösségben csapattaggá válhassanak. A fiatalok nagyon jól érezték magukat a foglalkozásokon és közben személyiségük is pozitív irányba fejlődött.

 

Természetesen a kézműves foglalkozások is népszerűek az óvodások és az általános iskolások körében. Örömmel vágnak, ragasztanak, festenek és rajzolnak, munkájuk eredményét vidáman viszik haza, és mutatják meg szüleiknek. A rendezvények jelenleg a veszélyhelyzet miatt szünetelnek, de mindenki várja már a mihamarabbi folytatást.

 

Legyesbényén a veszélyhelyzetet követően a KönyvtárMozi szolgáltatás elindítását is tervezik, mely lehetővé teszi a mozizás közösségi élményének feltámasztását. Ezzel a programmal elsősorban a nyugdíjas korú olvasókat szeretnék a könyvtárba csábítani. Számtalan olyan régi film közül lehet válogatni, mely az idősebbeket nosztalgiázásra ösztönzi, így a megtekintés után lehetőség van beszélgetésre, eszmecserére is. A cél az, hogy létrejöjjön egy olyan közösség, amely együtt állíthatja össze a különböző programokat, alkotó tevékenységeket (hímzés, horgolás, sakkozás), amelyeken szívesen részt vennének a településen élők.

 

Brézai Zoltán 

Kapcsolódó cikkeink

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok Bükkábrányban

10 millió forintos uniós támogatással valósultak meg az elmúlt egy esztendőben az az egészségre nevelő és szemléletformáló projekt Bükkábrányban, amelyek segítségével a lakosság egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteit gyarapították, illetve mozgásos foglalkozásokat,...

Az Új Széchenyi Terv keretében összesen 120 millió forintra pályázhatnak, városfejlesztési programok előkészítésére az Észak-magyarországi Régió megyei jogú városai - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a regionális fejlesztési ügynökség.

2021. június 24., csütörtök, Iván