Szegedi Márton is kilépett a Jobbikból

Szegedi Márton is kilépett a Jobbikból
Miskolc, 2012. augusztus 4., szombat (MTI) – Szegedi Csanád után testvére, Szegedi Márton is kilépett a Jobbikból – tudatta az érintett szombaton az MTI-vel.
Google HirdetésekGördülő cipők 6490Ft-tólEgészséges járás egész nap!Nézze meg ajánlatainkatWalkmaxx.hu

Share

A Témáról
kommentek
kapcsolódó link küldése
hiba beküldése
Az elmúlt időszak eseményei miatt, a felmenőim és testvérem iránt érzett tiszteletem és szolidaritásom jeléül a mai nappal lemondtam a Jobbik Magyarországért Mozgalomban betöltött minden párttisztségemről és ezzel együtt párttagságomról is – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Szegedi Márton – aki levelét úgy írta alá, hogy önkormányzati képviselő, és a miskolci közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke – úgy fogalmaz: “Mától fogva nem pártkatonaként, hanem csupán gyermekei és városa jövőjét szem előtt tartó családapaként, lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért. Természetesen nem adjuk meg az örömet ellenségeinknek, hogy megszűnjön Miskolcon a Jobbik frakciója, így annak a jövőben is tagja maradok. Tovább megyünk az elkezdett úton Jakab Péter és Pakusza Zoltán képviselőtársammal, valamint a Jobbik miskolci tagjaival, akikben soha sem csalódtam.”
Szegedi Márton eddig a Jobbik miskolci elnöke, és a párt önkormányzati frakciójának vezetője volt.
A politikus testvére, Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően pedig lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról – a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.
Az MTI-nek akkor azt mondta: pártagságáról azért mond le, hogy a “személyét ért támadásokon keresztül ne ártson a Jobbiknak”. Eltökélt abban, hogy bebizonyítsa igazát és tisztázza magát a Jobbik tagsága előtt, még ha ez “heteket, hónapokat, vagy éveket is fog igénybe venni” – tette hozzá.
Az ügy előzménye volt, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról. Szegedi Csanád még június végén – miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat – elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.

Kapcsolódó cikkeink

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

Illusztráció

A Szegedi Tudományegyetemen vették ki a kislány fél hasát elfoglaló daganatot. A tumor a szívet is benőtte, Miskolcon vették észre jelentéktelen tüneteket vizsgálva.

Szegedi Márton lemond és maradna

Szegedi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci városi elnöke, múlt héten pénteken közleményben tudatta: lemond a pártban betöltött pozícióiról és kilép a Jobbikból, ám a közgyűlési frakciónak függetlenként tagja marad.

MTI-fotó: Ujvári Sándor

A Szegedi elnevezést nem használhatják a Szerbiában és a Partiumban élő termesztők, saját márkát viszont építhetnének a határon túli kiváló magyar termékeknek.A minőség hasonló, de a név már foglaltArad környékén és a Vajdaságban is kiválóan...

2020. május 27., szerda, Hella