A vendéglátóipari és taxis vállalkozásokat segítené Miskolcon a Fidesz–KDNP

A vendéglátóiparban működő vállalkozásokat és a taxisokat segítené Miskolcon a városi közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz–KDNP-frakciószövetség, javaslatukat a csütörtöki közgyűlésen terjesztik elő – mondta Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón kedden.

A várospolitikus úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány hátrányosan érintette Miskolc vállalkozásait is, melyek közül sok szenvedett el rendkívüli bevételcsökkenést.

hirado.hu

Mint mondta, a kormány számos olyan intézkedést hozott, amely a vállalkozások terheit csökkentette, segítve, hogy a járvány utáni időszakban ismét fellendülhessen piaci forgalmuk. Ugyanakkor indokolt, hogy a segítségnyújtásból a kormány mellett a helyi önkormányzatok is vegyék ki a részüket.

A segítségadás az önkormányzat részéről nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem egyúttal befektetés is, hiszen a megsegített vállalkozások nagyobb eséllyel vészelik át a járványhelyzetet és ezáltal továbbra is stabil adófizetői lesznek Miskolcnak – tette hozzá.

A részletekről szólva azt mondta: arra tesznek javaslatot a közgyűlésben, hogy Miskolc önkormányzata vállaljon részt ezen ágazatok megsegítésében a közterület-használati díjak, illetve bérleti díjak elengedésével, mérséklésével.

Nagy Ákos kiemelte: lehetőséget kívánnak nyújtani Miskolc baloldali vezetésének, hogy valódi segítséget nyújtson a járvány miatt nehéz helyzetbe került több száz helyi vállalkozónak, azt javasolják, hogy a vendéglátósoknak a miskolci közterület-használati díj 50 százalékát engedjék el, csakúgy, mint a taxisoknak a drosztdíj felét.

A frakcióvezető az előterjesztés sürgősségét azzal indokolta, hogy mind a vendéglátóiparban, mind a személyszállításban működő vállalkozások veszteségei már 2020-ban is jelentősek voltak, gyakorlatilag napról napra éltek, a további veszteségek az érintett vállalkozások megszűnéséhez vezethetnének.

Forrás: MTI

Kép: Illusztráció. hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kerekes székes embert raboltak ki Miskolcon szombaton, a bűncselekménnyel gyanúsított 40 éves helybéli asszonyt elfogták - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap.

Miskolcon  veszik majd fel a 112-es segélyhívásokat

Hárommilliárd forintból Miskolcon épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik bázisa, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát - jelentette be Kriza Ákos (archív fotó), a borsodi megyeszékhely fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó: Vajda János

Harminckilenc embert menekítettek ki a tűzoltók Miskolcon egy égő házból péntek hajnalban, majd eloltották a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.A lángok egy négyszintes lakóépület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a Lorántffy Zsuzsanna...

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai a borsodi megyeszékhelyen, a megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.

2021. június 24., csütörtök, Iván