2022 August 14 Sunday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Megszavazta az Országgyűlés: a parlamenti választással egy időben lesz a gyermekvédelmi népszavazás

Forrás: MTI Kép: MTI Fotó Kovács Tamás

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak.

Megszavaztuk! Európában először nálunk lesz népszavazás a gyermekvédelem kérdésében – írta közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunkiációs igazgatója, majd kiemelte, hogy a baloldal nem szavazott, nekik ez nem fontos.

Az országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz, ezek a következők:

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”

A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki:

  • első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás,
  • a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás,
  • a harmadikat 125 igen szavazat,
  • míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.

A parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag. Ez teszi lehetővé, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható. Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra.

A kormány által kezdeményezett országos népszavazás elrendeléséről szóló előterjesztés megvitatásával folytatta a munkáját az Országgyűlés kedden

Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke expozéjában kifejtette: a Brüsszel-Strasbourg-Soros triumvirátus" az elmúlt hónapokban újabb támadásokat indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény miatt. „A magyar gyermekvédelmi törvény azért csípi a szemüket", mert nem engedi a szexuális propagandát sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a televíziókban, sem pedig a reklámokban” – sorolta.

Közölte: azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugaton már állandósult, vagyis hogy az LMBTQ-aktivisták nem járhatnak be az óvodákba és az iskolákba, és nem végezhetnek ott szexuális felvilágosítást. Mindezt nemcsak sérelmezik, hanem már fenyegetőznek is, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárásokat – mondta.

Felidézte: „az Európai Unió alapító atyái azt mondták, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, és "ez utóbbi fordulat látszik most megvalósulni”. Míg Magyarország az alaptörvénye által újra magára talált, „addig a világ magát fejlettebbnek mondó fele rommezővé változtatta az európai szellem színterét, erőszakosan eltorzítva a nemzeti és keresztény értékeket” – fogalmazott.

A képviselő szerint a Nyugat „valóságos elkereszténytelenedésen” ment keresztül, sőt már ott tart, hogy saját gyökereit nemcsak tagadja, hanem kifejezetten irtja is. Fel kell lépni a társadalmi fejlődés "lidérctüzeivel" szemben, ezért kell kiállni a gyermekeink védelmében, „ezért nem tűrhetjük a liberális elnyomást” – jelentette ki.

Hangsúlyozta:

amikor a nemzetre nehezedő nyomás ilyen erős, akkor „csak a közös népakarat tudja megvédeni hazánkat”, ezért van szükség a népszavazásra.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ma olyan a világ, hogy alapvető biológiai, természeti, Isten adta törvények kérdőjeleződnek meg, ezeket próbálják meg valakik felülírni.

Egy elbizonytalanodó világban a gyermekekben a bizonytalanságot próbálják erősíteni és nem olyan nevelési módszereket alkalmazni, amelyben a biológiai nem, a hagyományos családi szerepek és a nemzeti gondolat fontossága a kellő mértékben és kellő súllyal jelenik meg” – fogalmazott, jelezve: ezen, a nyugati világban tapasztalható jelenségek ellen a jog és az alkotmányosság eszközeivel is fel kell lépni.

Azt mondta, az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban is, a nyugati országokban az óvodákban, az általános iskolákban különböző, szexuális nemátalakító műtétek elvégzésére, illetve a nemi identitás általában vett megkérdőjelezésére biztatják a gyermekeket.

Ez elfogadhatatlan – jelentette ki, úgy értékelve: komoly civilizációs küzdelemről van szó, és Magyarországnak ki kell tartania a zsidó-keresztény alapok mellett, meg kell hallgatni a magyar emberek akaratát.

Orbán Balázs azt mondta, az Egyesült Államokban, a nyugati európai országokban ezekről a társadalmi változásokról nem kérdezték meg az embereket, hasonlóan az illegális migrációhoz.

Úgy összegzett, a kormány arra tesz javaslatot, hogy a magyar emberek a genderpropaganda kérdésében is – hasonlóan az illegális migrációhoz – népszavazáson nyilvánítsák ki akaratukat.

A kormány egyértelművé is teszi pozícióját, azt gondolja, nemet kell mondani a szülői beleegyezés nélküli LMBTQ-propagandára az iskolákban – mondta.

Kitért arra, hogy ha az országgyűlési választást és a népszavazást egy napon tartják, jelentős források takaríthatók meg.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) unikálisnak nevezte, hogy népszavazáson kérdezik meg a választópolgárokat erről a kérdésről. Mi ez, ha nem demokrácia? – kérdezte, szóvá téve a brüsszeli kifogásokat a magyar demokrácia működésével kapcsolatban. Szerinte Brüsszel szokott az emberek feje felett dönteni.

A képviselő Brüsszel viselkedését rendkívül álságosnak nevezte, mondván, az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik. Arra szólított fel: el a kezekkel a gyermekeinktől!

Közölte, a népszavazáson az ellenzéki szavazók is lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeik védelme érdekében elmondják véleményüket. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki képviselők sem akarják kitenni gyermekeiket az LMBTQ-propagandának. Megjegyezte, bízik abban, az ellenzéki képviselők vitától történő távolmaradása nem azt jelenti, hogy támogatják az LMBTQ-propagandát.

Elmondta, nem akarják, hogy az óvodákban, az iskolákban a szülők háta mögött érzékenyítés folyjon. A gyermekek nevelése, különösen a szexuális nevelése a szülők joga és dolga – jelentette ki.
Selmeczi Gabriella azt mondta, a végsőkig hajlandók küzdeni az alapértékek védelméért. A népszavazás eredményeként kialakuló szabályozás a valódi társadalmi többségen alapul majd és nem a hangos, elvtelen kisebbség csapongásán – fogalmazott.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Gesztelyben.