2022 December 01 Thursday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Február óta 280 ezer esetben nyújtott segítséget az Ukrajnából érkezőknek a Magyar Vöröskereszt

Forrás: MTI Kép: hirado.hu

Az elmúlt hat hónapban 280 ezer esetben nyújtott segítséget az Ukrajnából érkezőknek és a Magyarországon elszállásolt menekülteknek a Magyar Vöröskereszt.

A segélyszervezet szerdai, az MTI-nek elküldött közleményében azt írta, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC), az Ukrán Vöröskereszt és 46 másik nemzeti társaság – köztük a Magyar Vöröskereszt is – február 24. óta folytatja a humanitárius szükségletek kielégítésére irányuló munkáját.

A Magyar Vöröskereszt egészségügyi gyorsbeavatkozó egysége, a H-HERO munkatársai és önkéntesei 2074 esetet láttak el a határ mentén a háború kitörése óta. A segélyszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete ezidáig több mint 300 tonna adományt juttatott el 270 millió forint értékben az Ukrán Vöröskereszt kárpátaljai szervezetének – ismertették.

A szervezet célja, hogy mindenkit a számára leginkább megfelelő módon segíthessen.

Harminc-százharminc ember hosszú távú ellátásra alkalmas befogadóhelyeket például országszerte nyolc helyszínen (Budapest, Dunaújváros, Likócs, Szeged, Makó, Miskolc, Salgótarján, Hódmezővásárhely) üzemeltet – ismertették.

Mivel emberek milliói kényszerültek lakóhelyüket elhagyni, a Vöröskereszt több mint 100 ezer helyi önkéntesét és munkatársát mozgósították Ukrajnában és a szomszédos országokban is. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei 48 207 munkaórában teljesítettek szolgálatot, munkatársai pedig 56 950 munkaórában segítették az érkezőket és az elszállásoltakat – olvasható a közleményben.

Fülöp Attila: A szociális területet hivatásként választók a családok biztonságáért, a nemzetért is dolgoznak.